UV-C/germicid lámpás levegő- és felület fertőtlenítési technológia!

https://www.uvcsystems.hu/

info@uvcsystems.hu +3630 931 5362/2 mellék 

Felhasználási területek
https://www.uvcsystems.hu/

info@uvcsystems.hu +3630 931 5362/2 mellék 

  • Felhasználási területek
    • Élelmiszeripar
    • Gyárak, üzemek
    • Bevásárlóközpontok, mozik
    • Üzletek, szolgáltatók
    • Iroda, munkahely
    • Iskola, óvoda, bölcsőde
    • Otthon, lakás
    • Éttermek, iparikonyhák
    • Egészségügyi intézmény
  • Termékkategóriák
  • Webáruház
  • Információk
    • UV-C technológia
    • Használat
    • Letölthető dokumentumok
  • Blog
    • TmpBlog
  • Kapcsolat
  • Szakértő válaszol
    • Élelmiszeripar
    • Felület
    • Felület illetve levegő
    • Használat
    • Levegő kezelés
    • Otthon
    • Ózon
    • Penész
    • Rovarok
    • Speciális
    • Steril szoba
    • Szagtalanítás
    • Termék információ
    • Vízkezelés
  1. ÉLELMISZERIPAR
  1. ÉLELMISZERIPAR
  2. Palackozás

Palackozás

Ásványvíz, üdítő italok, vagy akár sör, pezsgő, bor palackozásakor lényeges kérdés a csíramentesség biztosítása. Az UV-C lámpás technológia megoldást nyújt a legtöbb csírátlanítási feladatra.

A germicid lámpa 253,7 nm-es sugárzása hatékonyan csírátlanítja a felületeket, a légtérben szálló mikróbákat szintén csak ilyen sugárzással lehet elpusztítani. A módszer környezetbarát, hiszen semmilyen vegyszert nem tartalmaz, nincs mellékterméke, nem lehet túladagolni, nem ártalmas a termékre. 

AZ UV-C LÁMPA ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:

Általános csírátlanítás

Minden élelmiszeripari üzemben nagy jelentősége van az üzem és raktárak általános mikrobiológiai szintjének.

A falra szerelhető vagy mobil módon mozghatható lámpatestben működő UV-C lámpa rendszeres használatával csírátlanítható a helyiségek légtere és a felületek. Raktárban akár folyamatosan, 24 órában is működtethető, üzem helyiségekben általában éjszaka, vagy más olyan munkaszüneti időben használható a lámpa, amikor senki nem tartózkodik a helyiségben.

Védőszemüveggel rövid időre be lehet menni a helyiségbe, a lámpák lekapcsolása nélkül. Ha hosszabb ideig kell bent tartózkodni, esetleg tartósan munkát végezni, akkor az ajtó nyitását érzékelő kapcsolóval vagy mozgásérzékelővel lehet lekapcsolni az UV lámpát.

A palackozó szekrény általában egy különálló egység, külön légtérrel, felületekkel. Ezen belül is alkalmazható az általános UV besugárzás. Mivel ezek a helyek párásak, vizesek, itt speciális, kvarc védőcsőbe zárt lámpákat alkalmazunk.

 

Légtér kezelése

Mivel termelés közben nem használhatók a falra szerelt, általános sugárzást nyújtó UV-C/germicid lámpák, ilyenkor a légtér kezeletlen marad. Bárhonnan is kerül be egy kórokozó, az szabadon tud szaporodni, fertőzni a legközelebbi csírátlanítási ciklusig. Ezért nagy fontosságú a termelőüzem levegőjének hatékony, folyamatos kezelése.

Két fajta levegő fertőtlenítési módszer is alkalmazható abból a célból, hogy csíramentes teret biztosítsunk. 

1. Központi levegő fertőtlenítés
Amennyiben központi légkezeléssel van megoldva az adott helyiség levegőcseréje, úgy a légcsatornába vagy légkezelőbe épített UV-C/germicid lámpás berendezéssel lehet elérni a folyamatos fertőtlenített levegő keringetését.

2. Fixen telepített berendezések
A helyiség belső levegőjének csírátlanítása olyan módon oldható meg, hogy egy fixen telepített berendezés segítségével folyamatosan keringetjük a levegőt. A készülék saját ventilátorával keringeti a levegőt, így az áthaladó levegőt a beépített UV-C/germicid lámpák csírátlanítják, majd a már kezelt levegő visszakerül a helyiségbe.


Ezen készülékekkel biztosítható, hogy az üzemcsarnokban, raktározási vagy pihentető, érlelő helyiségeken állandóan csíramentes levegő keringjen.

Mindkét megoldás esetén az UV-C/germicid lámpák zárt készülékben működnek, így a veszélyes UV sugárzás nem jut ki a környezetbe, tehát a közelben tartózkodó embereket nem veszélyezteti.

  

Konkrét munkafolyamat kezelése

A konkrét munkafolyamatokra egyedi tervezésű, a gépsor egyes szakaszain alkalmazható UV-C lámpás készülékre van szükség.

A végtermék a lezárt palack, melynek három fő „alkotóeleme” van: a folyadék (víz, üdítő, stb.), a palack és a kupak.

  • A folyadékot általában nem kell kezelni.
  • A palack sajnos nehezen kezelhető UV besugárzással, mert sem az üvegen, sem a PET palackon (általában műanyagon) nem hatol át ez a hullámhosszú (253,7nm) sugárzás. 
  • A sörös dobozok, can-ek esetében a henger formája miatt felülről könyen besugározhatóak, így ezeknek belső felületének UV-C lámpás kezelése megoldható.
  • Minden olyan palack, amelynek henger formája van (nem szűkül felfelé) kezelhető UV-C lámpával felülről.

A kupak viszont hatékonyan kezelhető UV sugárzással.
Az adott kupak-szállító sínpályára egyedileg tervezett UV egység biztosítja, hogy a kupak belsejében semmilyen kórokozó ne maradhasson. Lehet az akár csavaros műanyag kupak, sörös vagy pezsgős kupak, mindegyik esetében megoldható a hatékony kezelés.

Hasonló megoldás alkalmazható a töltőfej kezelésére is. ezzel a töltőgép „legérzékenyebb” pontja is csíramentesen tartható üzemelés közben.

Élelmiszeriparban alapvető előírás, hogy a lámpák olyan speciális bevonattal rendelkezzenek, amely esetleges lámpa törés esetén megakadályozza a szilánkok szétszóródását. Berendezésekben ilyen lámpákat alkalmazunk, illetve a fali lámpatestek esetében (élelmiszeripari felhasználás esetén) ezt a fajta égőt javasoljuk.

Az UV technológia alkalmazása lehetővé teszi a palackozó üzemekben a végtermék eltarthatóságának látványos meghosszabbítását.

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Hollandimpex Kft
  • 1181 Budapest, Üllői út 505.
  • +3630 931 5362/2
  • info@uvcsystems.hu
  • linkedin

  • facebook

  • tiktok

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként!

Ha feliratkozol, a lehető leghamarabb információt kapsz az eseményeinkről, akcióinkról és különleges ajánlatainkról. 

Feliratkozás
Webáruház készítés
simplepay_hu_v2
  • Élelmiszeripar
  • Gyárak, üzemek
  • Bevásárlóközpontok, mozik
  • Üzletek, szolgáltatók
  • Iroda, munkahely
  • Iskola, óvoda, bölcsőde
  • Otthon, lakás
  • Éttermek, iparikonyhák
  • Egészségügyi intézmény
  • Termékkategóriák
  • Webáruház
  • Információk
    Információk
    • UV-C technológia
    • Használat
    • Letölthető dokumentumok
  • Blog
    Blog
    • TmpBlog
  • Kapcsolat
  • Szakértő válaszol
    Szakértő válaszol
    • Élelmiszeripar
    • Felület
    • Felület illetve levegő
    • Használat
    • Levegő kezelés
    • Otthon
    • Ózon
    • Penész
    • Rovarok
    • Speciális
    • Steril szoba
    • Szagtalanítás
    • Termék információ
    • Vízkezelés
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.